Croxall Crashed Ice-kampioen na fraaie seizoensfinale

IJscrosser Scott Croxall is de nieuwe wereldkampioen in de spectaculaire sport. Tijdens de Red Bull Crashed Ice in het Canadese Edmonton haalde de thuisfavoriet de finale en dat was, door de uitschakeling van concurrent Cameron Naasz in de halve finales, voldoende om zich na 2015 voor de tweede keer tot kampioen te kronen.

In de finale nam Croxall het op tegen broer Kyle, de Oostenrijker Luca Dallago en de Amerikaan Maxwell Dunne. Het was Dunne die bij de start de leiding nam, maar nadat beide Croxall-broers in de eerste bocht onderuit gingen greep Dallago de leiding. De jonge Oostenrijker stond die niet meer af en boekte zijn tweede zege van het seizoen, voor Dunne en Kyle Croxall.

Amanda Trunzo kroonde zich bij de vrouwen voor het eerst tot wereldkampioene. De Amerikaanse moest daarvoor de halve finales bereiken en dat deed ze in de kwartfinales overtuigend, waardoor de titel binnen was. In de finale was ze oppermachtig en finishte ze ruim voor de Canadese Elaine Topolnisky en Sandrine Rangeon uit Frankrijk.

De mannenfinale (Bron: YouTube)

De vrouwenfinale (Bron: YouTube)