Kluivert dolblij: "Onbeschrijflijk gevoel"

Justin Kluivert kan zijn geluk niet op nu hij voor het eerst is opgeroepen voor het Nederlands elftal. Het talent van Ajax zit bij de voorselectie.

Het Nederlands elftal speelt op vrijdag 23 maart een oefenwedstrijd tegen Engeland. Drie dagen later is Portugal de tegenstander. Bondscoach Ronald Koeman maakt volgende week vrijdag de definitieve selectie bekend. "Kasper Dolberg feliciteerde me toen ik na de training de kleedkamer in kwam", vertelt Kluivert aan De Telegraaf.

"Daarna kreeg ik van iedereen een handje. Ze zeiden: 'het Nederlands elftal'. En ik was dolblij, want dit is natuurlijk waar ik van jongs af aan naar uitkijk. Het gevoel is onbeschrijflijk." De jonge aanvaller ziet de uitnodiging als een 'bevestiging'. "Ik wil achter mijn vader aan. Patrick speelde voor Oranje en is zelfs nog een tijd topscorer geweest. Deze voorselectie motiveert me om nóg meer mijn best te doen."

Justin Kluivert speelde dit seizoen 28 officiële wedstrijden voor Ajax, waarin hij zeven goals en vier assists afleverde. De 18-jarige vleugelaanvaller kwam eerder al voor enkele nationale jeugdelftallen uit.