Weghorst: "Het is een hartstikke mooi begin"

Wout Weghorst maakt voor het eerst deel uit van de voorselectie van het Nederlands elftal en dat stemt de spits van AZ zeer gelukkig.

Woensdagmiddag maakte de KNVB de voorselectie van 33 spelers bekend en Ronald Koeman ruimde een plek in voor de 25-jarige spits, die bij de bekendmaking op het trainingsveld stond. "Ik heb gelijk mijn vriendin gebeld. Die wist het al", vertelt Weghorst via de officiële kanalen van AZ.

"Ik wist natuurlijk dat het rond twaalf uur bekend zou worden gemaakt. Ik moet eerlijk zeggen dat ik stiekem wat mensen had ingelicht om te knikken of signalen te geven. Maar de focus ligt op de training, dus dat ging wat moeizaam. Uiteindelijk riep de trainer ons bijeen op het veld en kwam hij met de mededeling."

De aanvaller was wat zenuwachtig: "De laatste twee dagen. Vannacht heb ik toch wel slecht geslapen. Er wordt veel over gesproken en je weet dat het hartstikke goed gaat, dan zou het zomaar eens kunnen gebeuren. Natuurlijk is het nog maar de voorselectie, maar het is een hartstikke mooi begin."

"Ik heb altijd gezegd: spelen voor het Nederlands elftal is de allergrootste droom die ik heb. Dat is ook echt zo. In het Nederlands voetbal is dat het hoogst haalbare. Ik ben nu weer een stap dichter bij dat grote doel", besluit Weghorst.