Real Madrid stelt teleur, maar wint wel

Het is nog niet het seizoen van Real Madrid. De ploeg wist woensdagavond wel te winnen van Leganes, maar deed dat met pijn en moeite.

Real Madrid begon aan het duel met Leganes met een achterstand van zeventien punten. De ploeg van Zinedine Zidane heeft dit seizoen veel punten laten liggen in La Liga en de club haakte al vroegtijdig af in de strijd om de landstitel.

Hierdoor ligt de prioriteit niet meer bij de Spaanse competitie voor Real Madrid. Tegen Leganes kregen Cristiano Ronaldo en Gareth Bale daardoor rust. Real Madrid moest ver gaan om drie punten over te houden aan het duel met Leganes.

De thuisploeg kwam namelijk na zes minuten spelen op voorsprong. Bustinza opende de score. De verdediger gooide zich bij een hoekschop moedig voor de bal toen Theo Hernandez de bal probeerde weg te werken en zag zijn naam op het scorebord verschijnen.

Real Madrid stelde echter snel orde op zaken en in de elfde minuut werd het alweer 1-1. Lucas Vazquez werd weggestuurd en schoot tegendraads raak. Nog binnen het halfuur zorgde Casemiro voor de voorsprong voor Real Madrid.

Lang leek het duel de eindigen in 1-2, maar vlak voor tijd kreeg Real Madrid een strafschop. Door de afwezigheid van Ronaldo ging Sergio Ramos achter de bal staan. De verdediger faalde niet en bepaalde de eindstand op 1-3.