F1-eigenaar registreert 'Formula 1 Dutch Grand Prix'

Een Formule 1-grand prix in Nederland lijkt weer een stapje dichterbij! F1 eigenaar Liberty Media heeft een merkaanvraag ingediend voor de merknaam 'Formula 1 Dutch Grand Prix'.

De circuits van Zandvoort en Assen toonden inmiddels al serieus interesse om op te treden als gastheer voor het Formule 1-circus. Zandvoort liet onderzoeken wat er aan het circuit moet gebeuren om de koningsklasse van de autosport te verwelkomen. Assen kreeg al bezoek van Charlie Whiting die het circuit, op enkele punten na, Formule 1-waardig verklaarde.

Liberty Media heeft nu de volgende stap gezet op de weg naar een mogelijke Grand Prix van Nederland. Via Formula 1 Licencing BV heeft de F1-eigenaar op 30 januari een aanvraag ingediend voor de merknaam 'Formula 1 Dutch Grand Prix' zo laat Kompas advocatuur weten.

"Liberty wil daarmee (onder andere voor bepaalde merchandise artikelen en diensten, onder meer sportgerelateerd) het alleenrecht veiligstellen om deze aanduiding voor die artikelen en diensten te gebruiken." Zo legt advocaat Sjors van der Hoeven uit op de site van Kompas advocatuur.

Met de aanvraag is de procedure gestart om de merknaam veilig te stellen voor Liberty Media. "Tijdens die procedure wordt het merk onder meer getoetst op geschiktheid voor inschrijving, en kunnen houders van eventueel oudere merken bezwaar maken tegen de inschrijving, bijvoorbeeld omdat zij menen dat het te veel zou lijken op hun oudere merk." Zo vult Van der Hoeven aan.

F1-eigenaar registreert 'Formula 1 Dutch Grand Prix' (Pro Shots / Action Images)
F1-eigenaar registreert 'Formula 1 Dutch Grand Prix' (Pro Shots / Action Images)