F1 toont interesse in stratenrace Amsterdam of Rotterdam

Waar Zandvoort en Assen in het verleden al geflirt hebben met de mogelijkheid van de terugkeer van een Formule 1 Grand Prix van Nederland lijkt een stratencircuit in Amsterdam of Rotterdam nu het meest kansrijk. Vanuit de leiding van de Formule 1 wordt een Grand Prix van Nederland als serieuze optie gezien.

Met de opkomst van Max Verstappen is Formule 1 wederom ongekend populair in ons land. Dat is de leiding van de raceklasse niet ontgaan en er is vanuit de directie van de Formule 1 inmiddels serieuze belangstelling voor het nieuw leven inblazen van de Grand Prix van Nederland. Daarbij kijkt men niet in de eerste plaats naar de circuits van Assen en Zandvoort maar naar een race in een grote Nederlandse stad.

Onlangs bracht Sean Bratches, de nieuwe commerciële baas van de Formule 1, een bezoek aan Nederland zo onthulde Motorsport.com. Liberty Media dat eigenaar is van de hoogste raceklasse, heeft interesse in ons land als het gaat om mogelijk nieuw land op de F1-kalender. Daarbij wordt vooral gekeken naar de mogelijkheid om de race te laten verrijden op een stratencircuit in Amsterdam of Rotterdam.

Amsterdam lijkt de voorkeur te hebben van de Formule 1-leiding maar is qua logistiek mogelijk erg lastig. Daarom is Rotterdam ook een optie, mede gezien hun eerdere ervaring met Formule 1-demonstraties. De laatste Grand Prix van Nederland vond plaats in 1985, wanneer de volgende is blijft nog een raadsel vooralsnog.

Zien we over een paar volle oranjetribunes in Amsterdam of Rotterdam voor de Grand Prix van Nederland? (Pro Shots / Jeffrey Gaens)
Zien we over een paar volle oranjetribunes in Amsterdam of Rotterdam voor de Grand Prix van Nederland? (Pro Shots / Jeffrey Gaens)