The Surge 2 aangekondigd, komt in 2019

The Surge, de 'Soulsborne' actie-RPG uit 2017, krijgt een vervolg. Maar het is nog wel even wachten.

De game wordt wederom gemaakt door Deck13, dat ook verantwoordelijk was voor het eerste deel en daarvoor bekend stond als de ontwikkelaar van Lords of the Fallen, ook een RPG hevig geïnspireerd door de Souls-serie van From Software. Uitgever Focus Home Interactive focust zich op een releasedatum ergens in 2019. De aankondiging kwam samen met onderstaand artwork, het enige beeld dat we tot nu toe hebben van de nieuwe game.

De game behoudt zijn unieke ledenmatensysteem waarbij armen en benen van je vijanden afgerukt of afgehakt kunnen worden. The Surge 2 speelt zich af in een nieuwe, grootse stedelijke omgeving en maakt gebruik van een verbeterde engine. Het vechten zou bruter en tactischer worden door meer gevechtsopties, en verder kunnen we meer wapens, vaardigheden, armor en implantaten verwachten van The Surge 2.

Het origineel, dat afgelopen zomer uitkwam, werd matig enthousiast ontvangen. Hoewel het zeker veel verbeteringen kan gebruiken, was de basis solide genoeg, mede door enkele interessante principes en systemen.