Froome aan de start van de Ruta del Sol

Chris Froome staat op 14 februari aan de start van de Spaanse rittenkoers Ruta del Sol. Dat laat zijn ploeg Team Sky weten op hun website.

Froome zijn deelname aan de Spaanse rittenkoers is opvallend vanwege het onderzoek naar zijn verhoogde salbutamolwaarde tijdens de Vuelta. "Ik heb er vertrouwen in dat we tot de bodem zullen komen van wat er is gebeurd. Het team en ik werken hard om dit te bewerkstelligen", aldus Froome.

"Ik hoop dat men begrijpt dat ik niet alles kan zeggen nu het onderzoek nog loopt, maar er is niemand gretiger dan ik om zo snel mogelijk verder te kunnen gaan."

Froome deed in 2015 ook mee aan de Ruta del Sol. Toen zou de Brit van team Sky de eindzege pakken en wist hij ook de vierde etappe te winnen. In het eindklassement had hij een voorsprong van twee seconden op Alberto Contador. "Het is alweer een paar jaar geleden dat ik de Ruta del Sol heb gereden. Het is een koers waar ik in het verleden van heb genoten. Ik kijk er naar uit om weer terug te mogen keren", aldus Froome in het persbericht van Team Sky.