Neymar en PSG vernederen Dijon

Paris Saint-Germain is bezig aan een uitstekend seizoen en heeft daar woensdagavond een vervolg aan gegeven tegen Dijon. De Ligue 1 werd afgelopen weekend al hervat en deze week staat er een doordeweekse speelronde op het programma voor de ploegen uit Frankrijk. Paris Saint-Germain trof Dijon in eigen huis en had daar weinig moeite mee.

Het bleek al snel dat de nummer elf van de Franse competitie weinig tegenstand kon bieden. Al na vier minuten werd de score geopend door Angel Di Maria. De Argentijn krulde de bal vanaf de hoek van de strafschopgebied schitterend in de verre kruising.

Hiermee opende hij op fraaie wijze de score, maar daar zou het niet bij blijven. Tien minuten later was het opnieuw raak en weer was het Di Maria die het net wist te vinden. De buitenspeler gaf een stift van Neymar het laatste zetje: 2-0.

Bij de derde treffer fungeerde Di Maria als aangever. Met een perfecte voorzet vond hij Edinson Cavani, die de bal tegendraads binnen kopte en daarmee de wedstrijd vroegtijdig besliste. Het werd echter nog erger voor Dijon. Nog voor rust werd het 4-0. Uit een vrije trapt mikte Neymar de bal in de korte hok.

Tijdens de tweede helft nam Paris Saint-Germain geen gas terug en het duurde niet lang voordat de score verder kon worden uitgebreid. In de 57ste minuut tekende de Braziliaan voor zijn tweede van de avond. Neymar had er zin in woensdagavond en gooide alles uit de kast. Een kwartier later wist hij namelijk opnieuw het net te vinden: 6-0.

De zomeraankoop gunde ook Kylian Mbappé een doelpunt. Na een passje van de oud-speler van Barcelona schoot Mbappé de bal hard in de korte hoek. Het slotakkoord kwam echter op naam van Neymar. De matchwinner bepaalde de eindstand vanaf de stip op 8-0.

Uitslagen Ligue 1 woensdag
Paris Saint-Germain - Dijon 8-0
Amiens - Montpellier 1-1
Angers - Troyes 3-1
Guingamp - Olympique Lyon 0-2
Lille - Stade Rennes 1-2
Metz - St Etienne 3-0
Toulouse - Nantes 1-1