SkiŽr Hirscher wint weer na spectaculaire slalomrun

Skiër Marcel Hirscher blijft simpelweg niet te kloppen op de slalom. De Oostenrijker was ook in het Zwitserse Wengen weer de beste, hoewel hij daar ook dit keer flink voor moest knokken.

In het Berner Oberland stond Hirscher na één run op de eerste plek, op 0,35 seconden gevolgd door de Zweed André Myhrer. Hirscher's grote concurrent, de Noor Henrik Kristoffersen, moest 0,59 seconden toegeven. 

In de tweede run maakte de Oostenrijker Michael Matt grote indruk. Hij stelde zwaar teleur in manche één, maar steeg uiteindelijk toch nog van de zeventiende naar de zesde plek. Kristoffersen liet een sterke run zien en maakte gehakt van Myhrer's tijd, de snelste tot dan toe.

Als laatste was Hirscher aan de beurt en hij trok weer alles uit de kast. Dat leek hem tot twee keer toe de kop te kosten, maar de Oostenrijker bekroonde zijn spectaculaire run weer eens met een nóg grotere voorsprong en won met 0,93 seconden op Kristoffersen en 1,72 op Myhrer.

De vierde plek was overigens voor de Zwitser Ramon Zenhäusern, die het publiek in Wengen liet juichen met zijn tweede top-10-klassering ooit. Doppelmeter - niet verrassend zijn bijnaam vanwege zijn lengte van 2,00 meter - pakte vorig jaar een zevende plek in Adelboden en verbeterde dat persoonlijk record zondag, opnieuw voor eigen publiek.