Voormalig Motörhead-gitarist Eddie Clarke overleden

Eddie Clarke, de voormalige gitarist van Motörhead, is de afgelopen nacht op 67-jarige leeftijd overleden. De snarenplukker, die door liefhebbers ook wel Fast Eddie Clarke werd genoemd, overleed in een ziekenhuis in Londen aan de gevolgen van een longontsteking. Clarke was het laatste nog in leven zijnde bandlid van de meest bekende bezetting de band Motörhead. Zowel zanger en bassist lemmy als drummer Phil 'Philthy Animal' Taylor overleden in 2015.

Clarke begon zijn muzikale loopbaan op 15-jarige leeftijd in lokale bandjes zoals The Bitter End. Vanaf 1973 maakt hij deel uit van de progressieve blues rock band Curtis Knight Zeus en neemt met hun de albums Sea Of Time (1973) en The Second Coming (1974) op.

Vanaf 1976 maakt Clarke deel uit van de legendarische band Motörhead. In de daaropvolgende zes jaar zou het trio uitgroeien tot één van de luidste bands ter wereld. Zo was Clarke te horen op (piep)toonaangevende albums als Motörhead, Overkill, Ace of Spades, Bomber, No Sleep 'til Hammersmith en Iron Fist. Clarke zou de groep in 1982 verlaten.

In 1983 richten gitarist Clarke, bassist Pete Way (ex-UFO) en drummer Jerry Shirley (ex-Humble Pie) de band Fastway op. De band tourde in Amerika als voorprogramma van AC/DC, was te horen op de soundtrack van de film Trick Or Treat en bracht tussen 1983 en 2011 een negental albums uit.