Fourcade en Braisaz verzorgen Frans biatlonfeest

Op de slotdag van de World Cup biatlon in het Franse Annecy-Le Grand Bornand hebben de in grote getalen aanwezige thuisfans flink kunnen juichen. Zowel bij de vrouwen als de mannen ging de winst in de massastart naar een van hun landgenoten.

Bij de dames was de pas 21-jarige Justine Braisaz de beste. Zij diende zich al geruime tijd aan als toptalent, maar een zege in de World Cup zat er tot haar thuiswedstrijd nog niet in. Braisaz liet alleen in de derde schietbeurt een misser noteren, waarmee ze de verrassende Wit-Russische Irina Kryuko voor wist te blijven. Kryuko vocht de longen uit haar lijf om tweede te worden en dat lukte: haar eerste podiumplek ooit. Laura Dahlmeier werd op twintig seconden van Braisaz derde met twee missers, Anastasia Kuzmina liet zien in topvorm te verkeren door ondanks vier missers als vierde te eindigen.

Bij de mannen was de winst voor Martin Fourcade. De grote man van de laatste jaren heeft het dit seizoen maar wat lastig met de jonge Noor Johannes Thingnes Bø, maar die schoot twee van de twintig schijven niet omver, waar Fourcade alles raakte. Hij kon zo relatief rustig richting finish skiën, met achter hem Bø die de Duitser Erik Lesser versloeg in de strijd om de tweede plek.