Dimitrov wint ATP Finals en is nieuwe nummer drie van de wereld

Tennisser Grigor Dimitrov heeft zondag in Londen de ATP Finals gewonnen, het eindejaarstoernooi op de tenniskalender bij de mannen. In de finale was de Bulgaar de Belg David Goffin de baas.

Goffin won in Londen van zowel Rafael Nadal als Roger Federer, maar Dimitrov liet hem in de groepsfase met 6-0, 6-2 als kansloos. In de eerste set in de finale kwam de Belg op 4-2, maar hij gaf het helemaal uit handen en zag hoe zijn opponent op het vijfde setpoint toe kon slaan.

Dimitrov speelde minder lekker in set twee en daar profiteerde Goffin van door de stand gelijk te trekken. De Belg liet vier breakpoints liggen in het begin van de derde set, wat hem uiteindelijk duur kwam te staan. Dimitrov brak hem op 3-2, liet op Goffin's service even later drie matchpoints liggen, maar maakte het op eigen opslag alsnog af: 7-5, 4-6, 6-3.

De Bulgaar sluit het jaar zo af als de nieuwe nummer drie van de wereld, achter Nadal en Federer. Dit jaar haalde hij al de halve finales op de Australian Open en pakte hij in Cincinnati zijn eerste masterstitel, alvorens hij in Londen de grootste prijs uit zijn loopbaan pakte. Goffin stijgt één plek en staat nu zevende op de wereldranglijst.