Spugende Jamal Ben Saddik tergt Rico Verhoeven

Rico Verhoeven, kampioen bij kickboksorganisatie Glory, zal op 9 december zijn titel in het zwaargewicht verdedigen tegen Jamal Ben Saddik. Dinsdag was de persconferentie en keken beide kickboksers elkaar nog even diep in de poppetjes van hun ogen. Ben Saddik bleek daar de meeste moeite mee te hebben, want de Marokkaanse Belg spuugde in het gezicht van de kampioen. 


Staredown tussen Verhoeven en Ben Sadik (Bron: Youtube)

'Er is niets zo smerig en respectloos als spugen naar iemand', aldus een teleurgestelde Verhoeven. 'Dat maakt me nijdig en word ik niet vrolijk van.' Twijfels over het gevecht in december heeft Verhoeven niet. 'Ik heb iedereen verslagen, groot, klein, dun, dik. Ik ga lekker genieten, hij gaat vijf ronden afzien en daarna gaat hij knock-out.'


Interview met Rico Verhoeven (Bron: Youtube)

Ben Saddik zei niets over het incident, maar zegt klaar te zijn voor het gevecht tegen Verhoeven en hoopt op de steun van niet alleen de Marokkaanse Nederlanders. 'Dit is een jongensdroom. Mijn gezondheid is weer stabiel en dit is de eerste keer in mijn leven dat ik weer voluit kon trainen.' Ben Saddik heeft in de afgelopen jaren een aantal behandelingen ondergaan tegen schildklierkanker en heeft zelfs doodziek een aantal zware partijen afgeleverd. 


Interview Jamal Ben Sadik (Bron: Youtube)

Het gedrag van Ben Saddik tijdens de persconferentie is in ieder geval een valse start voor wat een prachtig evenement belooft te worden. Het kickboksgala bevat vele grote namen, waaronder Nieky Holzken, Ismael Londt en Michael Duut. Verder gaat de opmars van Zakaria Zouggary almaar voort en zal D'Angelo Marshall zijn stinkende best doen om nu dan toch eindelijk dat langverdiende titelgevecht tegen Verhoeven binnen te halen.

Glory Redemption wordt gehouden op zaterdag 9 december in Ahoy, Rotterdam. Hieronder het volledig programma.

GLORY: REDEMPTION
Rico Verhoeven vs. Jamal Ben Saddik
Michael Duut vs. Danyo Ilunga
Anderson Silva vs. Xavier Vigney
Petchpanomrung Kiatmookao vs. Zakaria Zouggary

GLORY 49 SuperFight Series
Alex Pereira vs. Yousri Belgaroui
Ismael Londt vs. D’Angelo Marshall
Nieky Holzken vs. Alim Nabiyev
Eyevan Danenberg vs. Jamie Bates
Bailey Sugden vs. Chenglong Zhang

GLORY 49 Rotterdam
Lichtgewichttoernooi finale: Winnaar van partij A vs. Winnaar van partij B
Christian Baya vs. Samo Petje
Omar Moreno vs. Anying Wang
Lichtgewichttoernooi halve finale B: Niclas Larsen vs. Tyjani Beztati
Lichtgewichttoernooi halve finale A: Stoyan Koprivlenski vs. Maykol Yurk