FOK! Wat een weer: bewolkt

Al is het nog zo grijs en grauw, wis en waarachtig, de winter komt gauw.

Hallo daar!

De zon is de grote afwezige en eigenlijk hoef ik weinig te vertellen over het weer. Dit zijn dagen die je eigenlijk zo snel mogelijk wil vergeten. Het is bewolkt, nevelig en er valt zo her en der wat motregen. De komende 24 tot 48 uur veranderd er hier eigenlijk helemaal niets aan. Een golvende storing ligt net ten noorden van ons land en die blijft daar tot zeker donderdagmiddag gewoon liggen. Wij zitten daarmee in de warme sector, maar dat is dan het enige positieve.

Zoals gezegd, morgen hebben we dus wederom een grijze dag in het verschiet. Misschien dat het in de buurt van grote wateroppervlakten zelfs mistig wordt. Het wordt nog iets zachter met 11 tot 13 graden. 

Interessanter is het weer in het Middellandse zeegebied. Een zeer actieve depressie brengt storm op zee en langs de kusten van Italie en de Balkan. Ook vallen daar enorme hoeveelheden regen. Mogelijk zelfs 250 tot 300 millimeter. Van oorsprong is het een zogezegde Genua-depressie. Die bracht in de Alpen al heel veel sneeuw en een snoeiharde mistral aan de oostkant van Frankrijk. Dit lagedrukgebied blijft nog een beetje rondjes draaien rondom de Balkan, dus daar krijgen we vast wel het één en ander van te horen aan overlast.

Bij ons komt er pas tegen het weekend weer kleur in het weer.

Fijne avond.

Nederland
 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar [email protected] onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Archieffoto uit het vliegtuig (Foto: Stephan5)
Om toch nog wat kleur te brengen in deze grauwe dagen dook ik even het archief in, en hier vrolijk je vanzelf weer op. (foto:Stephan5)