Poolse alcomobilist aangehouden

Zondag werden rond 16.50 uur op de Kalmthoutsebaan in Wernhout (Brabant) twee dronken Poolse mannen (31 en 36 jaar) aangehouden inzake de Wet op de Identificatieplicht, het rijden onder invloed en het verlaten van een plaats ongeval.

De politie kreeg een melding dat op de Kalmthoutsebaan naast een loods een auto met Pools kenteken stond. Daarin lagen twee personen die in eerste instantie niet reageerden op aanspreken. Een van de mannen zat volgens de melder onder het bloed. Tijdens het onderzoek bleek dat de auto rechtsvoor verse schade had. Het bleek te gaan om de auto die eerder op de middag in Wernhout op de Wernhoutseweg was doorgereden na een aanrijding met een geparkeerde auto. De aangetroffen sporen kwamen overeen.

Aanvankelijk wilden de mannen niet vertellen wie er gereden had, waarna beide personen werden aangehouden. Later gaf de 31-jarige man aan dat hij gereden had en de eigenaar was van de auto. Hij blies 1015 ugl (een promillage van 2,3)  De alcomobilist kreeg een proces-verbaal voor het rijden onder invloed en het verlaten van een plaats ongeval. De auto is in beslag genomen. Het is nog niet duidelijk of de bestuurder een rijbewijs heeft, maar als dit het geval is wordt het alsnog ingevorderd.