'Ex-wielrenner Rumsas verdachte bij dood zoon'

De autoriteiten in Lucca hebben een onderzoek geopend naar de betrokkenheid van ex-wielrenner Raimundas Rumsas bij de dood van zijn zoon Linas. Die stierf in mei van dit jaar, vermoedelijk als gevolg van dopinggebruik.

Linas Rumsas werd op twee mei gevonden bewusteloos gevonden op zijn hotelkamer. De 21-jarig renner werd nog naar het ziekenhuis gebracht maar werd twee uur later officieel dood verklaard.

Pas nu zijn er gerechtelijke stappen ondernomen tegen vader Raimundas en vier anderen, waaronder de ploegleiding van Altopack-Eppela, waar de wielrenner voor uitkwam. Bij een huiszoeking zouden volgens Gazzetta dello Sport verboden producten en medicatie gevonden zijn. De vijf waaronder vader Raimundas, zouden in staat van verdenking zijn gesteld. Ze worden verdacht van de verspreiding van dopingproducten, heling en het overtreden van de antidopingwetgeving.

De 45-jarige Rumsas kwam in het verleden zelf ook meerdere keren in aanraking met doping. De Litouwer werd derde in de Tour van 2002, maar na afloop werd echtgenote Edita op weg naar huis tegengehouden met een camper vol verboden producten. In de Giro van 2003 werd hijzelf betrapt op het gebruik van epo.