'Kruidvat discrimineerde blinde klant'

Drogisterijketen Kruidvat heeft een blinde vrouw gediscrimineerd door haar niet te begeleiden tijdens het winkelen, oordeelt het College voor de Rechten van de Mens.

De vrouw vroeg de medewerkers van Kruidvat om haar aan de arm door de winkel te begeleiden. Kruidvat wees dit verzoek af en stelde voor om de gewenste producten voor de vrouw te verzamelen aan de hand van een boodschappenlijstje. De vrouw weigerde dit omdat zij zo zelfstandig mogelijk wilde winkelen.

De wens van de blinde vrouw om zo zelfstandig mogelijk te kunnen winkelen, sluit aan bij het uitgangspunt van de Wet gelijke behandeling op grond van handicap of chronische ziekte.

Volgens Kruidvat was het verzoek van de vrouw praktisch niet uitvoerbaar, onder meer vanwege veiligheid van de medewerkers.

Update 09:53 uur
Bij navraag door FOK! hoe de veiligheid in het geding kan komen laat de klantenservice weten: "Wij zijn een zelfbedieningswinkel en wij willen onze klanten zo goed mogelijke service bieden. Maar hier is niet altijd genoeg tijd voor. Wanneer wij klanten persoonlijk gaan begeleiden, hebben wij minder oog voor de situatie in de winkel en bij de kassa. Wij zullen dit per situatie moeten beoordelen."

'Kruidvat discrimineerde blinde klant'
'Kruidvat discrimineerde blinde klant' (Foto: ANP)