Age of Empires IV officieel onthuld door Microsoft

Microsoft onthulde zojuist op YouTube de aankondigingstrailer van het langverwachte Age of Empires IV. De trailer toont geen gameplay maar geeft wel een impressie van wat ons te wachten staat.

In de trailer zien we schilderingen voorbij komen van verschillende bekende wereldrijken en strijdtonelen die de mensheid door de eeuwen heen heeft meegemaakt, van het Romeinse Rijk tot de Amerikaanse Burgeroorlog, en er komt zelfs een fragment voorbij van Japanse samoerai. Het zou goed kunnen dat al deze beschavingen speelbaar zijn in de game aangezien we de meesten ook al zagen in eerdere delen, al blijft dat vooralsnog gissen.

Microsoft Studios lijkt dit keer een andere ontwikkelpartij te hebben gestrikt voor de totstandkoming van een nieuwe Age of Empires-game: Relic Entertainment. Relic kennen we onder andere van de geweldige Company of Heroes-franchise en de Warhammer 40K-games, dus met de RTS-kennis zit het wel goed.

Het is alweer twaalf jaar geleden dat Age of Empires III uitkwam, en het was 1999 toen het nog populairdere tweede deel verscheen. Sindsdien zijn er vele remasters en HD Editions verschenen, waaronder de niet zo lang geleden aangekondigde definitive edition, waarbij nu ook vermeld kan worden dat deel drie eenzelfde metamorfose zal ondergaan.  Age of Empires IV komt exclusief naar pc (Windows 10). Een releasemoment is nog niet bekendgemaakt.