'World of Warcraft-goud meer waard dan Venezolaanse munt"

De Venezolaanse munt, de Bolivar, is nu 'officieel' minder waard dan het virtuele gold, silver en copper in World of Warcraft. De hyperinflatie van de Bolivar heeft nu een nieuw dieptepunt bereikt, aldus twittergebruiker en Venezolaan @KalebPrime.

Hij baseert zich hierbij op de koers van de Bolivar op de zwarte markt, die nu het meest gebruikt wordt om de munteenheid te wisselen. Volgens de koers kun je nu 1 Amerikaanse dollar krijgen voor 8493.97 Bolivars. De vergelijking van KalebPrime is gebaseerd op de WoW-token, dat gekocht kan worden door spelers voor echt geld en verkocht kan worden in de auction house voor in-game gold. Het WoW-token is nu 8385 gold per Amerikaanse dollar waard. De waarde van de Bolivar blijft ondertussen kelderen, waardoor de verhouding hoogstwaarschijnlijk nog schever is geworden op het moment van schrijven.

Venezuela verkeert momenteel in een diepe economische crisis. Duizenden betogers gaan dagelijks de straat op om te protesteren tegen het regime van president Maduro, die weigert af te treden. De vervroegde verkiezingen die afgelopen weekend werden gehouden worden gezien als een opmars naar een dictatuur in het Zuid-Amerikaanse land.