Ongeplaatste duo's in mannenfinale Roland Garros

De finale van het mannendubbelspel op Roland Garros zal zaterdagmiddag bestreden worden door twee ongeplaatste duo's. Opvallend is dat alle vier spelers voor Roland Garros zelfs nog geen enkele keer de halve finales haalden van een Grand Slam-toernooi, maar op het gemalen baksteen in Frankrijk gaat het erg lekker

Als eerste zien we de Amerikaan Ryan Harrison, die in Parijs speelt met de Nieuw-Zeelander Michael Venus. Ze schakelden knap het als zevende geplaatste duo Ivan Dodig/Marcel Granollers uit en in de halve eindstrijd waren de Colombianen Juan Sebastian Cabal en Robert Farah het slachtoffer: 4-6, 6-3, 6-4.

Harrison en Venus nemen het op tegen de Mexicaan Santiago Gonzalez en zijn Amerikaanse kompaan Donald Young. Die bonden onder meer de als vijfde geplaatste Jamie Murray en Bruno Soares aan de zegekar en in de halve eindstrijd stonden ze tegenover twee veteranen. De Spanjaard Fernando Verdasco was met zijn 41-jarige Servische partner Nenad Zimonjic niet opgewassen tegen het Mexicaans-Amerikaanse partnerschap: 6-7 (3), 7-5, 6-3.

De finale zal vermoedelijk in de loop van de middag van start gaan, direct na de finale van het vrouwenenkelspel.