Ocon: "Ik heb Verstappen vaak verslagen"

Formule 1-coureur Esteban Ocon vergelijkt zichzelf graag met Max Verstappen. De Fransman pakte in 2014 de Europese Formule 3-titel, voor Tom Blomqvist en Max Verstappen. Wat Ocon betreft een teken dat hij minstens net zoveel talent heeft als de Nederlander.

"Ik hoef bepaald niet bang voor hem te zijn", vertelt Ocon aan Reuters"Ik heb Verstappen al vaak verslagen en ik ben niet de enige. Ik won de titel, Tom Blomqvist werd toen tweede in het kampioenschap", aldus de Fransman. Verstappen kende in zijn enige jaar in de opstapklassen van de autosport - hij schoof immers gelijk door naar de Formule 1 - flink wat pech. Zo waren er motorproblemen, waardoor hij meerdere races achter elkaar een aantal plekken op de startgrid in moest leveren.

"Hij ligt nu voor op mij omdat hij langer in de Formule 1 zit dan ik, maar ik kom snel dichterbij", aldus Ocon, die het bij Force India dit jaar prima doet. In de vier races tot nu toe eindigde hij drie keer als tiende en één keer als zevende, goed voor een voorlopig tiende plek in het WK. In de opstapklassen keek de Fransman vooral naar Michael Schumacher, wiens zoon Mick inmiddels goed bevriend is geraakt met Ocon. "Ik heb nog nooit met Michael gepraat, maar als ik met Mick praat voelt het alsof ik met zijn vader aan het praten ben."

"Ik heb veel naar de races van Schumacher gekeken en daar heb ik veel van geleerd. Mijzelf vergelijken met hem doe ik niet, mijn rijstijl is heel anders en zelf ben ik denk ik ook anders. Ik was altijd al fan van Michael...in de karts reed ik zelfs met een kopie van zijn helm, maar dan met mijn naam erop. De kleuren zijn nu wat anders, maar het ontwerp is nog altijd hetzelfde en dat zal zo blijven ook." 

Ocon begint zondag vanaf plek tien aan de Grand Prix van Spanje.