Messi over scheldpartij: "Ik praatte tegen de lucht!"

Dat Lionel Messi voor vier interlands geschorst is vindt de Argentijnse topvoetballer maar onzin. Wereldvoetbalbond FIFA tikte hem stevig op de vingers nadat hij in het WK-kwalificatieduel met Chili een grensrechter de huid vol schold, omdat hij het niet eens was met diens beslissing.

Messi klom gelijk in de pen en stuurde een brief naar de FIFA, waarin hij uitlegt dat hij niks verkeerd deed en dat hij niet gestraft zou moeten worden. "Ik ontken stellig dat ik grensrechter 1 beledigd heb. Grensrechter 1, een Braziliaan, begreep mijn woorden perfect. Zo goed zelfs, dat we gewoon vriendschappelijk gepraat hebben. Mijn woorden hebben hem geen moment beledigd", beweert Messi. 

"Als ook maar één van mijn woorden grensrechter 1 ongemakkelijk hebben doen voelen bied ik daar mijn verontschuldigingen voor aan. Ze waren echter nooit op hem gericht, maar op de lucht. Via deze weg wil ik dan ook een verzoek indienen om mijn zaak te laten vervallen, zonder straf tegen mij", schrijft Messi in de door Mundo Deportivo gepubliceerde brief, die hier in het Engels te vinden is.