Messi vier interlands geschorst voor tirade richting grensrechter

Voetballer Lionel Messi mag in de komende vier competitieve interlands van Argentinië niet meespelen. Hij mist daardoor het WK-kwalificatieduel met Bolivia van dinsdagavond. Ook tegen Uruguay, Venezuela en Peru mag Messi niet aantreden en daarnaast krijgt hij een boete van omgerekend een ruime negenduizend euro. 

Wereldvoetbalbond FIFA heeft de Argentijn gestraft voor zijn acties van afgelopen vrijdag in het duel met Chili. Grensrechter Marcelo Van Gasse floot hem terug na een overtreding en daar was meneer het niet mee eens. Hij liep woedend naar de lijn en schold de grensrechter de huid vol, waarna hij na de wedstrijd nog eens verhaal ging halen bij Van Gasse en diens collega. 

Scheidsrechter Sandro Ricci meldde in zijn wedstrijdrapport niks over het voorval, maar op beelden die door het Argentijnse La Nacion online werden gezet zou het nodige te zien zijn. Zo beweerde de vedette het een en ander over de moeder van Van Gasse. Vanwege dit wangedrag hoeft Messi zich voorlopig niet bij de nationale ploeg te melden. 

In de kwalificatiegroep staat Argentinië op de derde plek, waar de eerste vier zich rechtstreeks voor het WK plaatsen. Ze staan slechts één punt boven Colombia en twee boven Ecuador en Chili. 

Messi steekt van wal tegen de grensrechter (Bron: YouTube)