150e afdaling op rij voor skiër Kröll

Voor alpineskiër Klaus Kröll was het zaterdag een bijzondere dag. In Val Gardena deed de Oostenrijker voor de 150e keer op rij mee aan een afdaling in de World Cup, een bijzondere prestatie.

De 36-jarige Kröll maakte in januari 2000 zijn debuut, waarna hij tot 8 december 2001 moest wachten op zijn tweede afdaling in de World Cup. Sindsdien was hij er echter altijd bij: al ruim vijftien jaar lang is hij er elk seizoen weer, het hele seizoen door op elke afdaling bij. Zeker in een land als Oostenrijk is dat nogal een prestatie, aangezien het er door de jaren heen op de snelle disciplines toch vaak moeilijk is geweest om zich überhaupt voor het nationale team te blijven plaatsen.

"Gezien de vele blessures die ik door de jaren heen opgelopen heb is het best apart dat ik niet één afdaling meer gemist heb sinds 2001", vertelt Kröll tegenover Oostenrijkse media. Dat De Bolle het in al die tijd gewoon uitstekend gedaan heeft blijkt uit de cijfers: van de 150 afdalingen eindigde hij er 133 in de top-30 en 68 bij de beste tien. Hij stond 21 keer op het podium en won vier afdalingen, de laatste alweer bijna vijf jaar geleden. 

Kröll kan er in elk geval nog geen genoeg van krijgen. "Het is gewoon ontzettend gaaf om afdalingen te skiën, daarom blijf ik het doen. Zeker zo'n afdaling als hier in Val Gardena, met zoveel sprongen erin, dat is nog net zo leuk als vroeger." Helaas voor de skiliefhebbers lijkt de kans groot dat het na dit seizoen klaar is voor Kröll: "Misschien dat ik nog voor de Olympische Spelen ga als ik op het WK dit seizoen een medaille win en zie dat het op de Spelen ook nog mogelijk is." 

De Bolle vliegt door de lucht in Lake Louise (Foto: Getty)