Annemarie wint Heel Holland Bakt

Annemarie uit Den Haag heeft het vierde seizoen van Heel Holland Bakt gewonnen. In de finale van het populaire MAX-televisieprogramma, die zondag werd uitgezonden, versloeg ze medefinalisten Francis en Guido. Annemarie mag zich nu de beste thuisbakker van Nederland noemen.

Het programma trekt elke zondagavond veel kijkers. Vorige week keken er 2.684.000 mensen naar het programma.Gisteravond keken er 2,8 miljoen mensen waarmee het het best bekeken programma was. Alleen Studio Sport Eredivisie kwam bij de succesvolle MAX-show in de buurt met eveneens 2,8 miljoen kijkers. Het NOS Journaal van 20.00 uur completeert de top drie. Daar stemden bijna 2,6 miljoen mensen op af.

De eerste twee seizoenen won een man het programma. Rutger van den Broek was in het debuutjaar de beste bakker en het jaar erna won Menno de Koning. Vorig jaar won Sarena de bakwedstrijd; toen zagen bijna drie miljoen mensen (2.844.000) die finaleaflevering.

Het programma dankt de populariteit mede aan juryleden Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven. Ook de presentatie door André van Duin lijkt goed te zijn ontvangen door de kijkers. Hij verving dit seizoen Martine Bijl. Zij werd in september vorig jaar getroffen door een bloeding in de hersenen.