Rio 2016, de leukste tweets van 6 augustus

Elke dag verzamelen we hier op FOK! de leukste tweets over de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Een overzicht van de leukste, grappigste en opmerkelijkste berichten op Twitter zie je hieronder.

Afgelopen nacht zijn de Spelen officieel geopend tijdens de openingsceremonie. Een kleine indruk.

De ceremonie gezien vanuit een favela.

Tijdens de ceremonie vond ook de traditionele landenparade plaats. Griekenland ging voorop, een gewoonte dat voor het eerst in Nederland gedaan werd.

De ondertiteldienst van de BBC kon de drukte niet meer aan.

De olympische vlam is aangestoken: het einde van de openingsceremonie.

Vrouwen in Saudi-Arabie mogen geen rijbewijs hebben en niet rijden. Toevalligerwijs werd de fiets met het landenbord bestuurd door.. een vrouw.

Vandaag vond de wegwedstrijd plaats voor wielrenners. Wielerjournalist Thijs Zonneveld had vooraf niet goed in de planning van de Spelen gekeken, want zijn vlucht richting Rio vond tegelijkertijd plaats met de finale van de koers. Volgende keer een dagje eerder vertrekken Thijs?

Tijdens de wegwedstrijd was er een explosie te horen bij de commentaarposities. Het bleek te gaan om een gecontroleerde ontploffing van een rugtas.

Robert Gesink moedigde samen met zijn ploeggenoten Alexey Vermeulen en Dennis van Winden zijn landgenoten aan.

Tijdens de eerste dag van het zwemtoernooi werd er meteen in de series al een wereldrecord gezwommen. Dit zal vast niet de enige zijn dit toernooi..

Zwemster Sharon van Rouwendaal is in ieder geval qua nagels al in olympische stemming.

Paula Pareto zorgde voor een primeur voor Argentinie. Nog nooit won een Argentijnse vrouw individueel goud op de Olympische Spelen, de voorgaande 18 medailles werden namelijk gewonnen door mannen of teams.