[esports] WK Overwatch dit jaar op Blizzcon

Overwatch is pas sinds mei uit, maar nu al begint de esports-scene rondom de game serieuze vormen aan te nemen. Het komt dan ook niet echt als een verassing dat Blizzard vandaag het WK Overwatch aankondigt, waarvan de eindrondes net zoals de wereldkampioenschappen van Starcraft, Heroes of the Storm, Hearthstone en World of Warcraft plaatsvinden op Blizzcon in november dit jaar.

Er zijn echter wel wat verschillen tussen het wereldkampioenschap van Overwatch en de andere games. Zo zal het toernooi nog geen prijzenpot kennen, maar de 16 teams die zich kwalificeren voor de eindronde krijgen wel een gratis trip naar Blizzcon en een vergoeding voor hun verschijning. 

Om het globale thema van Overwatch ook goed naar voren te laten komen zullen de plekken niet vergeven worden aan professionele esports-teams, maar aan landenteams die gekozen worden door de community van hun land. Blizzard zal vanaf 11 augustus een lijst geven van spelers die gekozen kunnen worden die bestaan uit een mengeling van professionele spelers, beroemdheden en normale spelers die hoog zijn geeïndigd tijdens het eerste seizoen van competitive play. De zes spelers die hier uit worden gekozen voor ieder land zullen hun land vertegenwoordigen tijdens de kwalificaties, die beginnen in september. De landen die een nationaal team zullen hebben zijn:

OverwatchWK1

De landen met een asterisk (Verenigde Staten, Canada, Brazillië, China, Zuid-Korea, Australië en Nieuw-Zeeland) zijn door hun serverlocaties, infrastructuur, verbindingskwaliteit en om geografische redenen al gekwalificeerd voor de eindronde op Blizzcon. Dat betekent dat er dus nog negen plaatsen te vergeven zijn in de kwalificaties.

Overwatch is speelbaar voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

OverwatchWK2
[esports] WK Overwatch dit jaar op Blizzcon