Kerk boos op Pokťmon

Voor de categorie 'onbedoelde humor' doen we vanavond even een copy/paste van de jongerencommunity RefoWeb. Een site voor en door mensen die een sobere, doch innige band met god hebben (om welke god het gaat zeggen ze er helaas niet bij).

De website biedt de gereformeerde jongere de mogelijkheid om vragen te stellen over het dagelijkse leven, het geloof en het ongeloof. Een inzender heeft ontdekt dat de Pokémon Go-rage niet aan het huis van god voorbij is gegaan en heeft wat moeite met een virtueel wezentje dat je, in tegenstelling tot de huidige bewoner, wél echt kan zien. Vraag en antwoord geven wij hieronder weer.

Vraag:
De Pokemon-rage heeft helaas ook onze kerk bereikt. Sinds kort zit er blijkbaar een Charmander binnen. Zelf kan ik hem niet zien, maar ik hoor het van kinderen. Ik heb er geen enkel probleem mee dat het beest kinderen mee naar de kerk trekt. Maar de aanwezigheid van de Charmander tast mijn geloofsbeleving aan. Ik vind het de grootst mogelijke blasfemie dat in het huis van Gods nu een onzichtbaar afgodsbeeld huist. Hoe kan ik hier het beste mee omgaan?

 
Het onbedoeld ironische antwoord:
Als een niet bestaand en onzichtbaar wezen uw geloofsbeleving (welke dan ook) aantast adviseren we als eerste een goed gesprek met een psycholoog. Het tweede advies is de mobieltjes tijdens de kerkdienst uit te zetten of thuis te laten en uiterst geconcentreerd naar de preek van de dominee te luisteren. Daarmee warmt men zich aan het vuur van de Heilige Geest, in plaats van aan het vage vuurtje aan de staart van Charmander.
 
Dat u even weet hoe de kerk over niet-bestaande wezens denkt.