Rode Kruis racistisch: 'Zwarte kindjes niet cool'

In de onophoudende zoektocht naar wat nu weer racistisch zou zijn, wordt het Rode Kruis nu de zwarte piet toegespeeld. De wereldwijde hulporganisatie bestempelt zwarte kindjes namelijk als 'niet cool'.

Het draait hier allemaal om een poster van de Amerikaanse tak van het Rode Kruis. Hierop is een groot aantal kindertjes te zien rond het zwembad. Middels deze poster wordt op een heldere manier duidelijk gemaakt wat gewenst gedrag is in het zwembad. Je gedragen is 'cool', ongewenst gedrag vertonen is 'not cool'.

Geheel politiek correct zijn op de poster zowel blanke als zwarte kindjes te zijn. Alleen hebben ze een pleefiguur geslagen. Want juist de blanke kindertjes lijken zich op de poster voorbeeldig te gedragen. En dat terwijl juist de zwarte kindjes 'niet cool' gedrag vertonen.

Zo duwt een jong negertje een blank meisje het zwembad in. Een ander donker jochie neemt een diepe duik en weer een ander zwart kindje rent rond het zwembad. Hiermee wordt dus geïnsinueerd dat donkere kindjes 'niet cool' zijn.

John Sawyer uit Washington is woest. Hij eist dat de poster onmiddellijk wordt vervangen. "De huidige is extreem racistisch", vindt hij. "Zijn jullie serieus, Rode Kruis?", vraagt ene Matt Hickman zich af. "Blanke kindertjes als 'cool' bestempelen is racisme!", roept hij. Een moeder laat weten woest te zijn en dat de poster 'uit de tijd' is.

Het Rode Kruis heeft inmiddels de hand in eigen boezem gestoken. "Wij bieden onze verontschuldigingen aan", klinkt het. "Het is nooit onze bedoeling geweest iemand voor het hoofd te stoten. We hebben de poster uit productie genomen en onze partners opgedragen de poster te vervangen."