Wilders: 'etnisch profileren moet kunnen'

Etnisch profileren? Geen punt bij Geert Wilders. Een beetje racisme moet kunnen. Of, zoals de PVV-opperhopman het zelf omschrijft: 'de politie weet wat ze doet en doet het niet zomaar'.

Het enige lid van de verder democratische beweging deed zijn uitspraak na de consternatie rondom rapper Typhoon. De woordenbreier werd onlangs aangehouden omdat een politieventje een donkere jongeman in een dure auto zagen rijden. Dat moest natuurlijk wel verdacht zijn, zo'n bolide had geen match met het profiel van de bestuurder. Typhoon werd op basis van zijn huidskleur aangehouden. Later bood de betrokken agent zijn excuses aan.

Waar andere politici zich de ogen uit de kop schamen voor het stukje onvervalste etnisch profileren, doet Wilders niet moeilijk over een stukje geïnstitutionaliseerd racisme. 'Moet kunnen', lijkt de leidsman te zeggen.

Later op de dag kreeg de PVV nog de lachers op de hand door tijdens een motie die opriep tot het 'borgen' van artikel 6 van onze grondwet (die van godsdienstvrijheid) doodleuk TEGEN te stemmen, waarmee de partij dus feitelijk tegen diezelfde grondwet stemt.

De rest van de politieke partijen stemde wel gewoon voor, bij deze -zinloos lijkende- stemronde.