Clinton wint voorverkiezing Puerto Rico

Hillary Clinton heeft de Democratische voorverkiezing gewonnen in Puerto Rico. De Democrate heeft inmiddels bijna voldoende gedelegeerden achter zich om haar rivaal Bernie Sanders uit te schakelen.

Clinton heeft nog enkele tientallen gedelegeerden nodig om de kandidatuur van haar partij voor de presidentsverkiezingen in de wacht te slepen. Dan heeft ze de stem van meer dan de helft van de gedelegeerden en is ze dus verzekerd van de nominatie. De verwachting is dat de ex-minister van Buitenlandse Zaken deze horde dinsdag neemt. Dan zijn de laatste grote voorverkiezingen in New Jersey en Californië.

De Democrate kon zondag zestig gedelegeerden achter zich krijgen in Puerto Rico. De voormalige first lady kreeg in de aanloop naar de voorverkiezing al de steun van gouverneur Alejandro Padilla.

Sanders heeft aangegeven zo lang mogelijk te blijven strijden voor de nominatie. De senator hoopt zogenoemde supergedelegeerden weg te lokken bij Clinton. Die partijprominenten kunnen op ieder moment beslissen zich achter een andere kandidaat te scharen.

Clinton wint voorverkiezing Puerto Rico
Clinton wint voorverkiezing Puerto Rico (Foto: ANP)