Remaster van Postal in ontwikkeling voor pc en PS4

De beruchte isometrische shooter Postal uit 1997 krijgt een remaster. Dat heeft ontwikkelaar Running With Scissors gezegd. Onder de naam Postal Redux wordt de game opnieuw uitgegeven voor pc en Mac dit voorjaar, met een PlayStation 4-versie later dit jaar.

Het is de eerste keer dat de losgeslagen postbode verschijnt op een console. Of de game ook nog naar andere consoles komt is niet bekend. Met de remaster wordt ook een nieuwe rampage-mode geïntroduceerd. Zoals de naam al suggereert is het en deze modus de bedoeling om zo agressief mogelijk te spelen, waarbij iedere achtereenvolgende kill een bonus oplevert. Zodra een level gehaald is, wordt de speelstijl beloond met punten. Deze scores worden vermoedelijk op een leaderboard gepubliceerd.

"Postal Redux behoudt de elementen die de originele game zo geliefd maakten. De grimmige art style, angstaanjagende ambiance, de immer aanwezige 'demonische stem' en de showband maken hun terugkeer in deze moderne recreatie van wat is verworden tot een symbol van vrije meningsuiting in games", zegt studiohoofd Vince Desi in een verklaring.