Vonn geeft afdalingsles en pakt wéér een record

Skiester Lindsey Vonn blijft simpelweg niet te verslaan op de afdaling. Dit keer was ze in het Italiaanse Cortina d'Ampezzo de beste, goed voor haar zevende zege in acht wedstrijden - alleen in Val d'Isère won ze niet doordat ze de finish niet haalde. 

Op de Italiaanse sneeuw was Vonn de eerste van de topfavorieten die naar beneden mocht, hoewel de Liechtensteinse Tina Weirather al een sterke tijd neer had gezet. De Amerikaanse maakte daar echter korte metten mee en dook iets meer dan een seconde onder de tijd van Weirather door. Lara Gut kon daarna een voorzichtige aanval plaatsen, maar de kleine Zwitserse kon op de beslissende punten net niet de extreme lijnen skiën die Vonn wel aankon. De Canadese Larissa Yurkiw kwam daadwerkelijk dichtbij Vonn, maar moest met 0,28 seconden achterstand toch genoegen nemen met plek twee, voor Gut.

Voor Vonn was het de 37e World Cup-zege op de afdaling en daarmee is ze nu alleen houdster van het record. Dat deelde ze sinds twee weken met de Oostenrijkse Annemarie Moser-Pröll, die op 36 is blijven staan. In de hele geschiedenis van het alpineskiën is er slechts één persoon die meer zeges boekte op een bepaalde discipline: de legendarische Zweed Ingemar Stenmark won 46 keer een reuzenslalom en 40 keer een slalom.