Tennisster De Vroome wint na jaar weer drie keer op rij

Tennisster Indy de Vroome heeft voor het eerst in bijna een jaar weer eens drie wedstrijden op rij gewonnen. De 19-jarige Nederlandse speelt een Future-toernooi in het Braziliaanse Guarujá en daarin heeft ze het vrijdag geschopt tot de halve finales.

De Vroome, 276e op de wereldranglijst, rekende in de eerste ronde al af met de iets lager genoteerde Chileense Daniela Seguel. Vervolgens was de Nederlandse te sterk voor de Argentijnse qualifier Catalina Pella, waarna ze vrijdag in de kwartfinale tegenover de nummer één van de plaatsingslijst stond. Dat was de Roemeense Cristina Dinu, de mondiale nummer 228. De Vroome maakte echter korte metten met Dinu en sloeg de Roemeense in precies een uur naar huis: 6-1, 6-3. 

In de halve finale neemt De Vroome het zaterdag op tegen de Paraguyaanse Montserrat Gonzalez, die op plek 258 van de wereldranglijst staat. De laatste keer dat de Nederlandse drie keer op rij won was in februari 2015 tijdens het WTA-toernooi in Antwerpen. Ze won er drie kwalificatiewedstrijden, waarna ze zelfs in de eerste ronde nog Tsvetana Pironkova kon verrassen en dus vier keer op rij won.