Uitslag PEC Zwolle - Heracles Almelo

Heracles Almelo heeft zaterdagavond diep in blessuretijd een uitzege op PEC Zwolle verspeeld. Invaller Stef Nijland knalde de thuisploeg in de 95e minuut naar een gelijkspel (1-1).

Zo vervolgde Heracles de beste start ooit in de eredivisie met 'slechts' een punt. Nooit eerder verzamelde de club in de eerste twaalf duels van de eredivisie 25 punten. Vorig jaar kwam Heracles pas vijf speelronden voor het einde van de competitie op 27 punten. Dat gebeurde op 4 april van dit jaar. Het succesvolle elftal heeft inmiddels zestien punten meer vergaard dan FC Twente, tot voor kort de 'grote buurman' uit Enschede.

PEC Zwolle startte aanvankelijk eveneens voortvarend aan de competitie. Het elftal van trainer Ron Jans gaat inmiddels na een serie van vier duels met slechts één winstpuntje, door drie nederlagen en een gelijkspel, als middenmoter door het leven. De thuisploeg opende sterk voor eigen publiek. Lars Veldwijk, weer in genade aangenomen door Jans, was in de dertiende minuut dicht bij de openingstreffer. De spits zag zijn inzet echter gestuit door doelman Bram Castro.

Gelijkmaker

Thomas Lam mocht zich aanrekenen dat Heracles in de zeventiende minuut op voorsprong kwam. De verdediger verzuimde de bal weg te schieten. Jaroslav Navrátil profiteerde dankbaar en gunde Wout Weghorst zijn zesde competitietreffer (0-1).

Zonder de geblesseerde Sheraldo Becker ging PEC Zwolle op zoek naar de gelijkmaker. De thuisploeg speelde echter lang in een te laag tempo om het de defensie van Heracles echt lastig te maken. Veldwijk zorgde voor het meeste gevaar. In de slotfase kopte hij op aangeven van Ouasim Bouy in kansrijke positie over het doel. Even later schoot Iliass Bel Hassani zijn ploeg Heracles bijna naar 0-2. PEC Zwolle leek op weg naar de vierde nederlaag op rij, totdat Nijland de bal in de 95e minuut in de hoek van het doel poeierde.