Man. United weet weer wat scoren is, Koeman boekt zuinige winst op Sunderland

Manchester United-manager Louis van Gaal kan weer rustig ademhalen. Zijn elftal won met 2-0 van West Bromwich Albion, en maakte daarmee een einde aan een doelpuntloze reeks.

Juan Mata was na een kwartier voetballen dichtbij de openingstreffer. Chris Evans die werd weggestuurd door Wayne Rooney, kon de Spanjaard bedienen. Met een hard en laag schot wist hij vervolgens de doelman te verrassen, maar wel aan de verkeerde kant van de paal. The Red Devils speelden te voorspelbaar in de eerste helft, waardoor WBA zich defensief eenvoudig kon instellen op de aanvallen en mocht hopen op een geslaagde counter.

Tien minuten na de rust brak Jesse Lingard de ban voor de Mancunians. Een crosspass van Anthony Martial werd slecht weggewerkt linksback Chris Brunt, waarna de middenvelder met een gekruld schot de 1-0 kon maken. Het betekende een einde aan de doelpuntendroogte in de Premier League voor United.

Opzoek naar de gelijkmaker door WBA werd de wedstrijd meer open. Met de snelheid van United, leek het daarom een kwestie van tijd voordat ook de tweede goal zou vallen. Een rode kaart voor Gareth McAuley en een benutte penalty door Mata betekende in de blessuretijd van de tweede helft, zorgden voor het slotstuk van een nuttige middag voor United.

Ronald Koeman blijft de weg naar boven inzetten met Southampton. Sunderland kon kwam in eigen huis tekort om iets te doen tegen die dadendrang, en verloor met 0-1.

The Saints hadden vanaf de beginfase de intentie om met opbouwend voetbal de gastheren te bestrijden. De gevaarlijkste man aan de kant van Southampton was Dusan Tadic. De voormalige Twente-speler kon met een lange bal Graziano Pellè bereiken na een kwartier spelen. Met een hakballetje legde de Italiaan terug, maar Sunderland-doelman Costel Pantilimon kon vervolgens diens inzet pareren.

Ruim vijf minuten daarna kon Sadio Mané hard uithalen na een afgeketste voorzet van Tadic. Met wederom een geweldige reflex kon Pantilimon een doelpunt voorkomen. Sunderland moest het vooral hebben van Duncan Watmore, de middenvelder met groot loopvermogen.

Southampton-rechtsback Ryan Bertrand zorgde in de 68e minuut met een individuele actie ervoor dat Yann M’Vila moest ingrijpen met een tackle in het strafschopgebied. Maar omdat de Fransman dat zo onbesuisd deed, werden de bezoekers beloond met een penalty. De beloning greep Tadic met beide handen aan, door de strafschop zonder problemen in het doel te schieten: 0-1.

Hoewel the Black Cats in de slotfase nog wat probeerden te forceren, bleef de defensie met Virgil van Dijk en Maarten Stekelenburg in de gelederen, staan als een huis.