UEFA werpt Infantino in FIFA-strijd

De Europese voetbalbond UEFA gooit haar secretaris-generaal Gianni Infantino in de strijd om het voorzitterschap van wereldvoetbalbond FIFA. Infantino krijgt de unanieme steun van het uitvoerend comité van de UEFA, aldus een verklaring op maandag.

Infantino lijkt het Europese alternatief voor UEFA-voorzitter Michel Platini, die zich eveneens kandidaat stelde maar zijn favorietenrol kwijtraakte door een schorsing wegens vermoedens over het aannemen van smeergeld.

De 45-jarige Zwitser Infantino is sinds 2009 rechterhand van Michel Platini bij de UEFA. "We geloven dat hij alle kwaliteiten heeft om de hervormingen bij de FIFA te leiden. Hij heeft goede relaties opgebouwd met alle belanghebbenden in het voetbal. Hij is al lang pleitbezorger van veranderingen en ontwikkelingen bij de FIFA en kan zorgen voor een frisse wind", staat in de verklaring. "We zijn verheugd dat hij kandidaat wil zijn en hij krijgt onze volledige steun om FIFA-voorzitter te worden."

De inschrijftermijn voor de FIFA-verkiezing sluit maandag. De nieuwe voorzitter en opvolger van de omstreden Sepp Blatter wordt op 26 februari gekozen.

UEFA werpt Infantino in FIFA-strijd
UEFA werpt Infantino in FIFA-strijd (Foto: ANP)