UEFA start onderzoeken naar City en Dinamo Kiev

Het Champions Leagueduel tussen Dinamo Kiev en Chelsea van afgelopen dinsdag (0-0) krijgt nog een nasleep. De Europese voetbalbond UEFA kondigde donderdag aan een onderzoek in te stellen naar het gedrag van de aanhangers van Russen. Die zouden zich schuldig hebben gemaakt aan racistische uitingen. De UEFA specificeerde niet om wat voor uitingen het ging.

Behalve aan het vermeende racisme, maakten de supporters van de thuisclub zich ook schuldig aan het blokkeren van trappen, een vergrijp waar de UEFA normaliter niet van gediend is. De UEFA behandelt de zaak op 27 oktober.

Ook tegen Manchester City is een onderzoek gestart. Fans van de Engelse topclub verstoren al twee seizoenen lang de hymne van de Champions League met boe-geroep bij wedstrijden van City. Woensdag, tijdens het thuisduel met Sevilla (2-1), werd dit gerapporteerd door een official van de UEFA.

De aanhang schreeuwt door de hymne heen, omdat ze het niet eens zijn met een straf die de club kreeg van de UEFA omdat de regels van Financial Fair Play niet werden nageleefd.

De zaak rond City dient op 19 november.

UEFA onderzoekt racisme bij duel Dinamo Kiev
UEFA onderzoekt racisme bij duel Dinamo Kiev (Foto: ANP)