Chaos bij Leeds na ontslag vijfde trainer in korte tijd en schorsing clubeigenaar

Chaos bij Leeds United, de huidige nummer achttien uit de Championship. Massimo Cellino, een Italiaan die sinds april 2014 eigenaar is van de club, ontslaat zijn vijfde trainer in anderhalf jaar. Per slot van rekening is Cellino nu ook zelf geschorst door The Football League na belastingontduiking. 

Leeds United ontsloeg vandaag Uwe Rösler al na twaalf wedstrijden. De 46-jarige Rosler begon in mei aan zijn klus. Het lukte Leeds dit seizoen niet om een thuisduel te winnen. Nadat zaterdag in eigen stadion met 1-2 werd verloren van koplopger Brighton, moest de Duitser het veld ruimen. 

De club heeft Steve Evans aangesteld als opvolger. Evans was in het verleden werkzaam bij clubs als Crawley Town en Rotherham United. Met Rotherham wist hij twee keer te promoveren in drie seizoenen. Hij tekent een contract tot het einde van het seizoen.

Cellino is nu zelf ook in de problemen gekomen. De Italiaan was in juni door een rechtbank op Sardinië schulding bevonden aan belastingontduiking. Hij had geen belasting betaald over een geïmporteerde auto. De Land Rover is in beslag genomen en de Italiaan kreeg een boete van 40.000 euro.

Het bestuur van de Football League, waarin 72 profclubs uit Engeland en Wales verenigd zijn, heeft Cellino laten weten dat hij de regels waaraan clubeigenaren moeten voldoen heeft overtreden en is per direct geschorst. Eigenaren van profclubs moeten volgens de Engelse voetballiga van onbesproken gedrag zijn. Hij heeft tot en met 28 oktober om in beroep te gaan. Voor de Italiaan is het de tweede schorsing in korte tijd. Eerder werd hij al geschorst na het niet betalen van de invoerrechten van een jacht.