Jack van Gelder hoeft excuses Radio 1 niet

De excuses die NPO Radio 1-zenderbaas Laurens Borst maakte aan het adres van Jack van Gelder mag -ie wegstoppen op een plek waar de zon niet schijnt. Dat zei de scheidend NOS-sportpresentator maandag in de radioshow van Giel Beelen, meldt RTL Boulevard.

Van Gelder zou vrijdagmiddag op NPO Radio 1 afscheid nemen van de luisteraars in een speciaal voor hem georganiseerde afscheidsuitzending. Terwijl Jack buiten de studio zat te wachten tot hij kon aanschuiven, kregen de andere gasten Kees Jansma, Ben de Graaf en Johan Derksen alle gelegenheid om hun zegje te doen over de 64-jarige presentator, die voor Sport1 aan de slag gaat.

Seniel
Dat was niet mals. De kritiek was niet van de lucht en Jack besloot daarop gewoon weg te gaan. Met Johan Derksen had hij naar eigen zeggen niet zo’n moeite, maar de uitspraken van Volkskrant-verslaggever Ben de Graaf schoten hem in het verkeerde keelgat. 'Daar zat een seniele oude man, die al jaren niet in de sport zit, die echt was ingehuurd om nare dingen te zeggen, dat is gewoon gênant', zei Van Gelder eerder.

Meteen na het incident bood Laurens Borst, de zendermanager van NPO Radio 1, zijn excuses aan. Maar daar heeft Jack van Gelder geen behoefte aan. 'Hij sms'te mij met zijn excuses. Ik heb teruggestuurd dat als ik de baas was hem zou hebben ontslagen.'

Jack van Gelder hoeft excuses Radio 1 niet
Jack van Gelder hoeft excuses Radio 1 niet.