Constantine komt naar Arrow

Het was een vraag die bestond bij comics-fans toen de tv-serie Constantine, die vorig jaar na één seizoen geannuleerd werd door NBC, nog op tv was: gaat John Constantine ooit opduiken in één van de andere DCTV-series? Het antwoord erop leek, nu de serie niet meer bestaat, negatief, maar niets is minder waar.

Tijdens de presentatie van The CW tijdens de Television Critics Association maakte de tv-zender bekend dat Matt Ryan zijn rol van John Constantine nog een keer zal vertolken in een gastrol in Arrow. De aflevering, waarvan nog niet bekend is wanneer deze wordt uitgezonden, heet Haunted en kent deze omschrijving:

"John Constantine is een door de wol geverfde exorcist en expert in het bovennatuurlijke en occulte. Hij is een detective, magiër en demonenjager en zal kritieke ondersteuning bieden aan Oliver Queen wanneer pijlen niet meer voldoen."

Matt Ryan meldde het nieuws gisteren zelf ook aan zijn fans:

In een reactie van producer Marc Guggenheim geeft hij aan zeer blij te zijn met Ryans verschijning in de serie. "Matt is een enorm getalenteerd acteur en zijn vertolking van dit geliefde personage was altijd iets dat we bewonderden. De introductie van magie en mystiek in de show dit seizoen heeft een hele natuurlijke manier geleverd om John Constantine naar Arrow en het DC Universe van the CW te brengen. Het wordt een verdiende 'tip of the hat' naar de Constantine-fans die die serie zo enorm steunden."

Update: in een interview met TV Insider lichtte Guggenheim een beetje toe wat Constantines rol in Arrow gaat worden. Hij zal ondersteuning bieden bij de herrijzenis van Sara Lance, die inderdaad via een Lazarus Pit weer tot leven zal worden gewekt. "In tegenstelling tot bij Thea, die niet geheel dood was, zijn de consequenties van het gebruiken van de Pit voor iemand die zo dood is als Sara was bijzonder lastig. John Constantine is ultiem geschikt om het team ermee te helpen." Hij gaf ook aan dat, omdat Constantine en Arrow beide uit de Warner Bros. stal komen, ook dezelfde outfits van Constantine gebruikt kunnen worden.

Het vierde seizoen van Arrow begint op 7 oktober in de VS.

Constantine: Matt Ryan
Matt Ryan als John Constantine