Haase verliest dubbelfinale in Kitzbühel

Tennisser Robin Haase is er niet in geslaagd in het mannendubbelspel het toernooi van het Oostenrijkse Kitzbühel te winnen. In een spannend onderonsje verloor de Hagenaar met zijn Finse partner Henri Kontinen van het Spaans-Argentijnse duo Carlos Berlocq en Nicolas Almagro. Het werd 5-7, 6-3 en 11-9.

Haase en Kontinen wonnen de eerste set, door op het beslissende moment toe te slaan op de service van de tegenstanders. Die namen echter vroeg in de tweede set een voorsprong en gaven die niet meer weg. Een supertiebreak moest vervolgens de beslissing brengen. Daarin waren Berlocq en Almagro net iets beter.

Haase, die tweemaal het toernooi won, werd dit jaar al in de tweede ronde van het enkelspel uitgeschakeld.

Haase verliest dubbelfinale in Kitzbühel
Haase verliest dubbelfinale in Kitzbühel (Foto: ANP)


Het enkelspel werd gewonnen door de Duitser Philipp Kohlschreiber heeft het toernooi van Kitzbühel op zijn naam geschreven. In de finale versloeg hij de Fransman Paul-Henri Mathieu met 2-6, 6-2 en 6-2.

Kohlschreiber was als zesde geplaatst, maar was in de finale duidelijk de favoriet. De ongeplaatste Mathieu had zich namelijk via de kwalificaties geplaatst voor het hoofdtoernooi en is slechts de nummer 109 van de wereld. Toch verloor de Duitse nummer 39 van de wereld de eerste set van de Fransman. Daarna stelde hij orde op zaken en won hij twee sets met ruime voorsprong.