Juventus opnieuw kampioen van Italië

Juventus is zaterdagmiddag voor de 31e keer kampioen geworden van Italië, door een 0-1 overwinning bij Sampdoria. In de eerste helft zag het daar nog niet direct naar uit. Obiang was namens de thuisploeg na tien minuten dichtbij de openingstreffer van het duel. De linkermiddenvelder zag doelman Buffon te ver voor het doel staan, waarna hij de speler van veraf uithaalde, maar zijn poging maar net over het doel zag verdwijnen. En Sampdoria bleef de aanval zoeken.l

Toch opende Juve twintig minuten later de score; nadat Lichtsteiner de bal op een presenteerblaadje had aangeboden, kon verdediger Vidal het leder achter de grabbelende Viviano werken: 0-1. Sampdoria probeerde met veel ‘power’ in hun spel de aanstaande landskampioen pijn te doen, maar zag de aanvallen strandden vlak voor het strafschopgebied van de Oude Dame.

In het tweede bedrijf vloeiden de krachten weg bij de thuisploeg, waardoor de club uit Turijn de macht kon grijpen. Na bijna zestig minuten spelen was het Tevez die met een vlammend schot Viviano dwong om redding te brengen.

Juventus-doelman Buffon moest in de slotfase nog eenmaal optreden toen Muriel met een listige poging trachtte doel te treffen. De aanvaller dreigde in de lange hoek te schieten, waarna hij mikte op de korte hoek. De ervaren Buffon had hier echter rekening mee gehouden, waardoor de 0-1 op het scorebord bleef staan en het kampioensfeest kon beginnen.

Met het winnen van de Scudetto heeft Juventus nog altijd zich op de treble. Op 7 juni staat in Rome de bekerfinale tegen Lazio Roma op het programma. Dinsdag wacht Real Madrid in de eerste wedstrijd in de halve finale van de Champions League.

Trainer Allegri wordt op de schouders genomen door zijn spelers. (PRO SHOTS/Insidefoto)