Dortmund wint nipt bij Hannover, Stuttgart maakt einde aan zegeloze reeks

Borussia Dortmund won zaterdagmiddag met 2-3 uitwedstrijd van Hannover 96. Het mocht van geluk spreken dat de gelijkmaker niet meer viel in de slotminuten.

Al na drie minuten hadden Die Borussen al op voorsprong kunnen staan. Nadat Reus was weggestuurd in de diepte, kon deze de bal voorgeven op Blaszczykowski. De Poolse middenvelder schoot vervolgens goed in, maar keeper Ziegler wist met een reflex de treffer maar net voorkomen. Het betekende een bliksemstart van de gasten uit Dortmund.

In de 19e minuut was het Blaszczykowski die werd aangespeeld door Subotic, waarna deze de bal gaf aan Reus. Met veel gevoel gaf de Duitse international het ledervervolgens mee aan Aubameyang die een vrije doortocht naar het doel van Hannover kreeg. Alleen voor de goalie bleef de Afrikaan koelbloedig: 0-1. De thuisploeg ging vervolgens opzoek naar de gelijkmaker. Na balverlies van Blaszczykowski op het middenveld, namen de gastheren over. Een geweldige één-twee tussen Bittencourt met Joselu eindigde bij Stindl: 1-1.

Tien minuten in de tweede helft kantelde het duel volledig door een rode kaart voor de uitstekende spelende Bittencourt, die zijn tweede gele kaart in vijf minuten tijd pakte. Dortmund profiteerde hier vrijwel gelijk van. Na een prima loopactie van Blaszczykowski, kon Reus bereikt worden. De Duitser speelde vervolgens Japanner Kagawa aan, die vrijstaand kon scoren: 1-2. Kort daarna bood de doelpuntenmaker Kagawa Aubameyang de mogelijkheid zijn tweede te maken. Uit zijn voorzet volleerde de aanvaller prachtig binnen: 1-3.

Borussia Dortmund bleef kansen creeren en het was wachten op de vierde treffer van de bezoekers. Stindl besloot anders. Na een individuele actie bracht de aanvallende middenvelder zijn ploeg terug in de wedstrijd met een hard schot: 2-3. Ondanks het aandringen van de thuisploeg in de slotfase, bleef Dortmund overeind.

VfB Stuttgart heeft zaterdag eindelijk weer eens gewonnen in de Bundesliga. De ploeg van trainer Huub Stevens wist negen wedstrijden op rij niet te winnen, maar bracht daar tegen Eintracht Frankfurt verandering in. Stevens zag zijn ploeg op eigen veld met 3-1 zegevieren.

Stuttgart kwam vlak na rust nog wel op achterstand, toen Haris Seferovic de bal achter Sven Ulreich werkte. Daniel Ginczek keerde het duel om met treffers in de 63e en 66e minuut. Alexandru Maxim maakte er in de slotfase ook nog 3-1 van, waardoor Stevens wat rustiger kon ademhalen en de resterende minuten met een glimlach bekeek.

Door de zege komt Stuttgart op 23 punten uit 26 wedstrijden. Daarmee is de ploeg nog steeds hekkensluiter, maar het gat met SC Paderborn (zeventiende) werd wel verkleind tot één punt.