Bayern rolt Werder Bremen eenvoudig op

Bayern München liet er zaterdagmiddag in de uitwedstrijd met Werder Bremen, geen gras over groeien. De club uit Beieren won met 0-4.

Ondanks het ontbreken van Robben, waren de bezoekers uit Beieren vanaf het eerste moment sterker dan de thuisploeg. In de eerste minuten was het met name Müller, Lewandowski en Götze die de lakens uit deelden in het Weserstadion. Het balbezit was voortdurend voor Bayern; Werder kon slechts toekijken.

Na een prachtige pass van Lewandowski, kon Müller diep gaan en alleen op doelman Wolf af sprinten. Zijn eerste schot werd gepareerd, maar omdat Götze goed stond op te letten, kreeg hij opnieuw een kans. Van dichtbij faalde hij niet: 0-1.

Het duurde even voordat meegereisde fans uit Zuid-Duitsland wederom iets te vieren hadden. In de 45e minuut besloot Alaba met een bekeken schot het doel van Werder onder vuur te nemen. Met een curve belandde het leder achter de goalie van Bremen: 0-2. Het betekende een comfortabele ruststand voor de Beierse formatie.

Waar in de eerste helft maar een gele kaart viel, vielen er in een kort tijdsbestek in de tweede helft, liefst vijf gele prenten. Het gaf aan dat de pot onvriendelijker begon te worden. Met name de club uit Bremen probeerde de boel op die manier weer in de wedstrijd te komen.

Het deerde Bayern maar weinig, want in de 76e minuut konden de gasten de voorsprong uitbreiden. Na prima werk van Boateng, kon Müller worden gevonden. Hij vond vervolgens Lewandowski, die kon scoren voor de Europese grootmacht: 0-3. In de slotfase was opnieuw de tandem Müller-Lewandowski die een duit in het zakje konden doen. Na een geweldige een-twee, kon de Pool afrondden: 0-4. Gelijk daarop maakte de arbiter een eind aan het lijden van Werder Bremen door op zijn fluit te blazen.

Rafael van der Vaart heeft zaterdag Hamburger SV vanaf de bank zien verliezen. De ploeg uit Hamburg ging op bezoek bij Hoffenheim met 3-0 onderuit. Van der Vaart zag hoe HSV een verloren wedstrijd speelde nadat doelman Jaroslav Drobny al in de negentiende minuut met rood uit het veld was gestuurd.

Eugen Polanski opende uit een strafschop de score en de Pool besliste het ongelijke duel ook met de 2-0. Sebastian Rudy tekende in de slotfase voor de derde treffer. Trainer Josef Zinnbauer van HSV had Van der Vaart niet nodig. De onttroonde aanvoerder van de Duitse club zat de hele wedstrijd op de bank.

Met 25 punten uit evenveel wedstrijden staat HSV net boven de degradatiezone van de Bundesliga. Alleen SC Paderborn (23), SC Freiburg (22) en VfB Stuttgart (20) hebben minder punten.