Afrika Cup-held Barry zwaait af als international

Boubacar 'Copa' Barry bezorgde Ivoorkust begin dit jaar de Afrika Cup in een bloedstollende strafschoppenreeks. De gevierde keeper zet een punt achter zijn interlandcarrière. Dit maakte Barry dinsdag publiekelijk in een video op zijn Facebook-pagina. "Zelfs aan alle goede dingen komt een eind. Dus heb ik besloten mijn interlandcarrière te beëindigen", liet de 35-jarige goalie weten. Copa maakte zich op 8 februari ontsterfelijk in eigen land.

De keeper moest vanwege blessureleed bij de concurrent opdraven voor de finale van de Afrika Cup. Het beslissende duel met Ghana was pas de eerste wedstrijd van de 85-voudig international op het continentale toernooi. In de reguliere speeltijd hield de sluitpost van KSC Lokeren zijn doel schoon, en ook in de verlenging werd niet gescoord.

Er moest dus een strafschoppenreeks aan te pas komen. In de penaltyserie onderscheidde Copa zich. De doelman pakte een strafschop van Ghana en benutte vervolgens zelf de beslissende pingel (9-8). Het bleek zijn laatste kunstje voor De Oranje Olifanten, die zich pas voor de tweede keer in de geschiedenis tot kampioen van Afrika kroonde.

"Na al die jaren bij de nationale ploeg is de tijd aangebroken om een stap opzij te zetten", vulde Copa zijn verklaring aan. "Ik wil de jeugd een kans geven. Ik ben erg gelukkig dat ik zo lang mocht meebouwen aan de successen van de nationale ploeg en dat ik het Ivoriaanse volk enkele momenten van geluk mocht bezorgen."

Boubacar 'Copa' Barry hier in dienst van Lokeren. (PRO SHOTS/East News)
Boubacar 'Copa' Barry hier in dienst van Lokeren. (PRO SHOTS/East News)