Dean Saunders is geen crimineel

Dean Saunders heeft nergens spijt van. "In mijn ogen heb ik nooit iets verkeerd gedaan", vertelt hij woensdagavond in RTL Boulevard.

De zanger werd eind augustus gearresteerd omdat hij ervan werd verdacht dat hij de auto van zijn ex-schoonouders in brand had gestoken. In september kwam hij vrij en hij blijft volhouden dat hij onschuldig is. "Als mensen niet geloven wat er gebeurd is. Dat is aan hun. Ik weet dat het niet zo is, ik hoop dat de waarheid ooit boven tafel komt."

Dean en zijn ex Jamie Faber, de moeder van zijn zoontje London, gingen in april uit elkaar. Jamie deed daarna aangifte tegen hem wegens mishandeling, waarna Dean in mei werd veroordeeld tot een werkstraf van veertig uur en een boete van vierhonderd euro. Ook moest hij van de rechter in therapie vanwege zijn opvliegende karakter.

Inmiddels hebben de twee weer goed contact met elkaar. Dean heeft zelfs hoop op een hereniging, biecht hij op. "Wie weet wat de toekomst brengt, we whatsappen weer een beetje met elkaar. Ik blijf het een mooi meisje vinden. Dus wie weet."

Ook broers Ben en Jamie kwamen eerder met justitie in aanraking en staan niet echt als lieverdjes te boek. Maar dat maakt hen nog geen criminelen, vindt Dean. "Wij zijn geen lieverdjes, maar ook geen criminelen. Ik doe geen drugs, ik rook niet en ik drink niet. Ik hou van kickboksen. Als ik op straat loop en ik krijg een klap dan sla ik terug. Veel mensen zijn politiek correct, dat zijn wij niet. Wij zijn gewone jongens."