[League Cup] Manchester City en Chelsea door

Manchester City bekert probleemloos verder. De Engelse landskampioen had weinig te duchten van Sheffield Wednesday, dat uitkomt op het tweede niveau van Engeland: 7-0.

Zoals verwacht mag worden van een wedstrijd tussen twee clubs die qua budget zo ver uit elkaar liggen als Man City en Sheffield Wednesday, was spanning ver te zoeken in het Etihad Stadium.

Al kwam de thuisploeg pas laat op gang. In de eerste helft bood Sheffield knap weerstand, en bleef de ploeg schadeloos. De formule van de bezoekers bestond uit ingraven en geduldig wachten op een kans om er via de counter uit te breken.

Sheffield kwam er ook daadwerkelijk enkele malen gevaarlijk uit, maar het bleef bij speldenprikjes. In de tweede helft kwam het verschil in kwaliteit wel duidelijk aan de oppervlakte. De score liep in hoog tempo op. Allereerst was het de beurt aan Frank Lampard. De ervaren middenvelder tekende afgelopen weekend voor zijn eerste doelpunt voor The Citizens, en verdubbelde zijn doelpuntensaldo vlak na rust.

Dertien minuten later was de stand al 4-0. Edin Dzeko werkte een voorzet van Jesús Navas binnen, waarna Navas even later zelf het eindstation was. Toen Kamil Zayatte weer even later een rode kaart kreeg voorgehouden en bovendien een strafschop veroorzaakte was de wedstrijd helemaal gespeeld. Yaya Touré onderschreef dat door vanaf elf meter raak te schieten.

Met nog dertien minuten te gaan tekende Dzeko op aangeven van Aleksandar Kolarov voor zijn tweede van de avond, en in de slotminuten zorgden José Ángel Pozo en opnieuw Lampard voor het slotakkoord. Zij scoorden beurtelings, en bezorgden City daarmee een 7-0 overwinning en een vervolg van het toernooi om de League Cup.

Het verschil in de score was minimaal, maar het krachtsverschil op het veld des te groter. Chelsea domineerde negentig minuten tegen Bolton Wanderers: 2-1.

Als Chelsea in de eerste helft ook maar half zo meedogenloos in de afronding was geweest als Bolton, dan was de wedstrijd na 45 minuten al gespeeld geweest. De thuisploeg stapelde kans op kans, en mocht het zichzelf aanrekenen dat beide ploegen op gelijke hoogte gingen rusten.

Daar zag het na 25 minuten nog niet naar uit. Chelsea was overduidelijk de bovenliggende partij, en greep via Kurt Zouma de leiding. De Franse verdediger reageerde het meest alert op een afgeslagen hoekschop, en tekende voor de openingstreffer.

Zes minuten later was die voorsprong echter al weer ongedaan gemaakt. Matthew Mills bracht Bolton op gelijke hoogte. Met de eerste en enige mogelijkheid van de eerste helft kopte hij de bal voorbij Petr Cech.

Het was Oscar die Chelsea in de tweede helft een vervolg in de League Cup bezorgde. Met een laag schot vanaf de rand van het strafschopgebied verschalkte hij de doelman van dienst, en maakte het verschil.