Federer via Raonic naar finale in Cincinnati

Roger Federer strijdt met David Ferrer om de titel bij het masterstoernooi van Cincinnati. In navolging van de Spanjaard plaatste zaterdagavond ook de 33-jarige Federer zich voor de eindstrijd. De Zwitser, als tweede geplaatst, rekende eenvoudig af met Milos Raonic (5) met 6-2 en 6-3.

Federer won in de eerste set al zijn zestien servicepunten en sloeg twee keer toe op de opslag van Raonic. In het tweede bedrijf bood de Canadees iets meer weerstand, maar door een break van Federer in de achtste game was de partij in 68 minuten beslist. Ook in de vijf voorgaande ontmoetingen was de mondiale nummer drie de sterkste.

"Ik speel veel beter dan vorig jaar en kan mij weer vrij bewegen", zei Federer tegen ESPN. "Ik ben blij dat dat is terug te zien in de uitslag. Ik speel met veel meer plezier. Dit is mijn achtste finale van het seizoen, hopelijk win ik er hier nog een." Vorige week legde hij het in de eindstrijd in Toronto af tegen Jo-Wilfried Tsonga.

Federer, die dit jaar de titel pakte in Halle en Dubai, staat voor de zesde keer in de eindstrijd in Ohio. Hij was er in 2005, 2007, 2009, 2010 en 2012 de beste. Ferrer versloeg eerder op de dag Julien Benneteau.